Iedereen die wel eens een lange vlucht maakt, die herkent het probleem ongetwijfeld. Het uren lang stilzitten in een oncomfortabele houding, in een krappe ruimte zorgt voor vermoeide en/of opgezette benen en voeten. Tijdens een vliegreis langer dan vijf uur is er zelfs een verhoogde kans op reizigerstrombose. Gelukkig heeft Sockwell hier een oplossing voor met de compressiekousen (klasse 1) die uitermate geschikt zijn tijdens het reizen.

Vliegtuigsokken, waarom?

vliegtuigsokken kopen?Vliegsokken zijn sokken met een milde compressie (klasse 1), gradueel verdeeld over vier zones zodat de druk gelijkmatig wordt opgebouwd voor een optimale bloedcirculatie. Door het dragen van vliegtuigsokken wordt de bloedsomloop en de toevoer van zuurstof naar de spieren bevorderd. De sokken zitten lekker strak om de kuiten en enkels en voorkomen hiermee het opzwellen van de voeten, enkels en onderbenen. Vliegtuigsokken verlichten hiermee het gevoel van zware, vermoeide of pijnlijke benen na de lange vlucht. Tevens wordt de kans op kramp tegengegaan. Veel mensen ervaren uitgeruster aan te komen op plaats van bestemming als ze vliegsokken hebben gedragen tijdens de lange reis.

Door compressiekousen te dragen tijdens het vliegen, met name tijdens lange afstandsvluchten, worden dus een hoop irritaties weggenomen die ontstaan tijdens lange bus-, auto- en vliegreizen. Wij raden aan om te kiezen voor klasse 1 compressiekousen als u vliegtuigsokken wilt gaan kopen.

Oorzaak van veel voorkomende klachten tijdens een lange vlucht

Tijdens een (intercontinentale) vlucht zit u lang stil in krappe ruimte. Dit zorgt voor een oncomfortabele houding met gebogen benen, waarbij beweging voor enkele uren minimaal is. Dit resulteert in een vertraagde bloedsomloop en dat vocht zich gaat ophopen in de voeten en benen, met als gevolg dat ze gaan opzwellen. De spieren in de benen krijgen een gebrek aan zuurstof en dit geeft het vermoeide gevoel in onder andere de benen. Daarbij helpen het lagere zuurstofgehalte in de cabine en de oncomfortabele, gebogen zithouding ook niet mee.

vliegtuigsokken
Vliegtuigsokken van Sockwell!

Met name op vluchten langer dan vijf uur ontstaat er hierdoor ook de kans op reizigerstrombose. Tijdens lange afstandsvluchten is het daarom heel belangrijk om de benen en voeten zo veel mogelijk in beweging te houden om zo de bloedsomloop op gang te houden. Dit kan door bepaalde oefeningen te doen en regelmatig even een rondje te lopen. Echter gaat dit in een krap vliegtuig lang niet altijd even gemakkelijk. Er loopt vaak cabinepersoneel met de trolleys in de smalle gangpaden en wie niet aan het gangpad zit moet zijn/haar buurman of -vrouw tot last zijn om op te kunnen staan. Hierom zijn vliegtuigsokken ideaal tijdens een lange vlucht.

Wij raden echter aan, ook als u vliegtuigsokken draagt, om nog wel de voeten en benen met enige regelmaat in beweging te houden. De compressie vliegkousen blijven een hulpmiddel voor verlichting van de klachten.

Voorkomt zweetvoeten en nare luchtjes

Iedereen die wel eens een lange vlucht heeft gemaakt kent het probleem wel; u wilt na verloop van tijd het liefst even de schoenen uitdoen omdat ze beginnen te knellen. Dat de schoenen gaan knellen komt door het opzwellen van de enkels/voeten. Toch wilt u uw medepassagiers niet tot last zijn met uw zweetvoeten op het moment dat u de schoenen uittrekt. Met vliegtuigsokken is dit dilemma verleden tijd. Door het dragen van de sokken met compressie zullen de voeten of enkels niet meer gaan opzwellen waardoor de schoenen voor minder irritaties zorgen. Wilt u ze toch even uitdoen? Geen probleem dankzij de unieke mix van merino wol en bamboevezels waar de sokken van Sockwell van gemaakt zijn. Sockwell “vliegtuigsokken” voorkomen nare luchtjes door zweetvoeten.

Meer tips over de juiste schoenen om te dragen tijdens een lange vlucht? Bekijk de blog over schoenen dragen tijdens een lange vlucht.

De mooiste kleuren en dessins

Maar waarschijnlijk denkt u nu; “Compressiekousen zijn toch suf en lelijk? Daar wil ik niet mee gezien worden.”. Niet bij Sockwell! Sockwell maakt uitsluitend hippe, trendy en modieuze sokken die ook prima gedragen kunnen worden op reis. Sokken die gezien mogen worden. De compressie vliegtuigsokken zijn verkrijgbaar in vele kleuren en dessins. Er zit dus ongetwijfeld een sok tussen die u aanspreekt.

Direct vliegtuigsokken kopen?

Gaat u vliegtuigsokken kopen? Neem gerust een kijkje in de webshop van Sockwell. De kans is groot dat er een sok in uw favoriete kleur of print tussen zit! Wanneer u online bij ons een bestelling plaatst, dan betaalt u geen verzendkosten! Tevens verzenden wij de sokken als brievenbuspakketje zodat u er niet voor thuis hoeft te blijven.

Auteur Martijn