In deze blog leggen we graag uit wat het nut is van goede skisokken kopen met compressie, zoals de speciale ski sokken van Sockwell. Het dragen van de juiste sokken zorgt niet alleen voor warme voeten, ze zijn ook functioneel. Ze reduceren veel voorkomende irritaties, die veel skiërs tijdens de wintersport ervaren. Hierdoor ben je in staat betere prestaties te leveren en ervaar je minder klachten tijdens en na het skiën.

Skisokken kopen?

Ga je voor het eerst op wintersport? Of ben je van plan om nieuwe skikleding aan te schaffen? Vaak wordt er dan als eerste gedacht aan de skibroek en ski jas. En voor wie ze liever niet wil huren, ook nog de skischoenen. Op een tweede plek komen dan een keer de skisokken om de hoek kijken, waarbij met name de beginnend skiër vaak alleen denkt aan het voorkomen van het knellen van de skischoen en dat ze zorgen voor warme voeten. Echter hebben de juiste skisokken zo veel meer voordelen dan alleen zorgen voor warme voeten en het voorkomen van het knellen van de skischoen bij het scheenbeen. En ten onrechte wordt vaak ook gedacht dat hoe dikker de sok, des te warmer deze is voor de voeten. Maar een dikke katoenen sok zal minder warm zijn dan een dunnere sok van merino- of alpacawol. De veeleisende skiër, die het liefst zo veel mogelijk contact wil met de skischoen – en dus ook de ski’s – zal dus veel baat hebben bij een dunner model.

Bij goede skisokken kopen komt dus meer kijken dan alleen warmte en de hoogte van de sok.

Het nut van de skisok

Je kunt ervoor kiezen om gewone sokken te dragen tijdens de wintersport of een dagje skiën. Als je met deze gedachten loopt, zul je hoogstwaarschijnlijk binnenkort voor het eerst op ski’s gaan staan. Wie ooit een keer heeft geskied op normale sokken, zal meteen beamen dat dit – achteraf gezien – toch niet zo’n goed idee bleek te zijn.

Skisokken zijn voldoende hoog (tot aan de knie) en een stukje dikker met extra anatomisch aangebrachte verdikkingen. Hiermee zorgen skisokken voor de juiste ondersteuning en om drukpunten te beschermen, zoals bij het scheenbeen. De materialen waaruit goede exemplaren bestaan, zorgen voor lekker warme voeten en een goede vochtregulering. En wil je echt goede skisokken kopen, kies dan voor een exemplaar met compressie.

Goed voorbereid op wintersport met de skisokken van Sockwell

SkisokkenSockwell heeft een ruim assortiment skisokken voor zowel dames als heren. Wij hebben ervoor gekozen om de “Ski Medium” skisokken aan ons aanbod toe te voegen. Deze skisokken met een milde compressie bieden een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding en biedt alle voordelen van een goede ski sok. Door het dragen van deze Sockwell skisokken sta je comfortabeler op de lange latten, houd je het skiën langer vol en verbeter je je prestaties, zelfs als gevorderd skiër. En last but not least, je voeten blijven lekker op temperatuur en droog. Hoe dat kan? Dat leggen we je hieronder uit.

Compressie in de sokken

De skisokken van Sockwell zijn voorzien van een milde compressie (klasse 1) die trapsgewijs is opgebouwd. Dit zorgt voor een optimale bloedsomloop, ook naar de tenen, en het verbetert de zuurstofvoorziening van de beenspieren. De sokken voorkomen hiermee het vermoeide gevoel in de benen, eventuele zwellingen in de benen en voeten en het gevoel dat je tenen eraf vriezen. Tevens wordt de kans op spierpijn aanzienlijk verkleint. Zo zorg je ervoor dat spierpijn niet al gelijk aan het begin van de wintersportvakantie roet in het eten gooit. En heb je tijdens de wintersport regelmatig last van kramp in bijvoorbeeld de kuiten of je voeten? Ook dan zijn compressie skisokken dé oplossing! Voor optimale bewegingsvrijheid zijn de sokken bij de tenen en bij de overgang van de voet naar het been wat losser gebreid.

Anatomisch aangebrachte verdikkingen

Alle skisokken in ons assortiment hebben een extra verdikking bij het scheenbeen, de voetzool en de achillespees. De verdikkingen zorgen voor extra bescherming en een optimale ondersteuning in de skischoen.

Een beschermend scheenkussen vermindert de druk op het scheenbeen. Hierdoor heb je minder, of zelfs helemaal geen last meer van pijnlijke en branderige schenen. Ook verzacht de verdikking de pijn bij een onaangename val. Bij een val tijdens de afdaling kan de skischoen namelijk onaangenaam stevig tegen je scheenbeen aandrukken.

De verdikking ter hoogte van de achillespees zorgt ervoor dat je net even wat steviger in de skischoenen staat, evenals de wat dikkere voetzool die ook voor extra draagcomfort en demping zorgt.

Unieke combinatie van Bamboe, Merinowol én Alpacawol

Sockwell skisokken zijn vervaardigt uit een unieke mix van zowel merinowol, alpacawol als bamboevezels. Deze materialen zijn antibacterieel en houden je voeten niet alleen lekker warm, maar ze blijven ook droog en voorkomen blaren! Na een dag skiën kun je dus met een gerust gevoel de skischoen uittrekken, zónder dat de sokken helemaal nat zijn en de bijkomende geurtjes van dien. Dit komt door de zeer goede vochtabsorberende werking van zowel de bamboevezels als ook de merinowol in de sok.

Daarbij houdt de ademende merinowol je voeten altijd op temperatuur. De vezels zijn goed in staat je lichaamswarmte vast te houden, zonder dat je voeten te warm gaan aanvoelen. Voor mensen met een gevoelige huid hebben de sokken van Sockwell ook als grote voordeel dat alleen de fijnste merinowol wordt gebruikt. De huid kan deze vezels niet voelen, wat jeuk en andere irritaties met de huid voorkomt. Deze wol is zo zacht als kasjmier (vezeldikte van slechts 19,5 micron), maar aanzienlijk goedkoper om toe te passen. Nog een fris voordeeltje van deze wol is dat het zichzelf als het ware wast. De sokken kunnen hierdoor gerust drie dagen achter elkaar gedragen worden, zonder dat er zich nare luchtjes gaan vormen.

De Alpacawol draagt onder andere bij aan het behouden van warme voeten en het zorgt voor extra stevigheid van de sokken. Alpacawol wordt gezien als één van de beste natuurlijke wolsoorten op de markt.

Het gebruik van nylon stretch maakt het mogelijk om sokken te fabriceren met een perfecte pasvorm voor zowel dunne- als wat dikkere kuiten (max. Ø 55 cm.). De stretch houdt de sok tevens mooi op zijn plaats. Dit voorkomt onnodige drukpunten en irritaties door het verschuiven van de sok. De heren skisokken zijn verkrijgbaar in de maten M/L (39-43) en L/XL (44-47) en de dames skisokken in de maten S/M (35-38) en M/L (39-43).

Meer informatie over de specifieke eigenschappen van de materialen kun je teruglezen op de pagina met alle productinformatie.