Thermosokken zijn speciale sokken voor koude voeten. Dankzij de eigenschappen van de sokken van Sockwell kunnen we de modellen in ons assortiment ook gerust thermo sokken noemen. Ze zijn heerlijk om te dragen tijdens de koude wintermaanden, de periode van het jaar dat veel mensen vaak last hebben van koude voeten. Echter zijn er ook mensen die het hele jaar door regelmatig last hebben van koude voeten. Een derde van de vrouwen heeft zelfs bijna altijd last van dit probleem.

Thermo sokken voor droge en heerlijk warme voeten

thermo sokken kopen?
Heerlijk warme voeten met de thermo sokken en kousen van Sockwell!

In de winter helpt het vaak al wel als we de verwarming aanzetten om het genoeglijk warm te krijgen in huis. Maar voor heerlijk warme voeten is dit lang niet altijd voldoende, laat staan in de maanden dat de verwarming in huis niet aanslaat, zoals in het vroege najaar als het buiten al wel snel afkoelt. Ook de standaard katoenen sok geeft lang niet altijd genoeg warmte voor de voet. Thermosokken zijn dé oplossing voor koude voeten. Nooit meer koude voeten kunnen we niet garanderen, maar u zult zeker veel minder vaak koude voeten ervaren.

In onze webshop vindt u een ruim assortiment “thermosokken”. Het zijn geen ondersokken om te dragen onder normale sokken, maar sokken en kniekousen met zeer thermoregulerende eigenschappen door het gebruik van materialen als merino wol, alpacawol en bamboe. Dankzij deze mix aan materialen blijven de voeten droog. Ze hebben – naast goede thermoregulerende eigenschappen – zeer goede vochtabsorberende eigenschappen. Dit voorkomt zweetvoeten. Het klinkt wellicht wat tegenstrijdig, maar ook zweetvoeten veroorzaken koude voeten. Het is immers een soort natuurlijke airconditioning van het menselijk lichaam. Doordat de voeten vochtig zijn, trekken ze eerder kou aan en dit resulteert weer in het onaangename gevoel van koude voeten.

Afhankelijk van het type sok, zijn de sokken van Sockwell voorzien van compressie. Compressie in de thermosok draagt bij aan een optimale bloedcirculatie, ook naar de voeten/tenen toe. Juist bij koud weer wordt de doorbloeding trager. Door de koude temperaturen trekken bloedvaatjes in de huid samen om zo op natuurlijke wijze te zorgen dat er zo min mogelijk warmte aan het lichaam ontsnapt. Echter is deze samentrekking bij sommigen zo sterk, dat het de doorbloeding naar de voeten sterk verminderd. Dit resulteert in koude voeten. Compressie in de sokken draagt dus bij aan het warm houden van de voet.

Geen kriebels door de fijnste merino wol

Noorse sokken of geitenwollen sokken zorgen toch ook voor heerlijk warme voeten? Dat klopt! Maar veel mensen krijgen last van jeuk of andere huidirritaties op het moment dat de huid in aanraking komt met wol. De thermo sokken van Sockwell zijn opgebouwd uit een mix van meerdere materialen, ze zijn dus niet volledig van wol. Tevens is de wol die gebruikt wordt enkel van de fijnste kwaliteit. Sockwell maakt namelijk gebruik van de binnenvacht van de Rambouillet Merino schapen. De vezels hiervan zijn zo fijn (∅ 19,5 micron), dat de huid deze niet kan voelen en de wol dus ook niet kan gaan kriebelen.

Diverse thermo sokken en kniekousen

Big Easy thermosokWelk type thermosok u moet kiezen hangt af van de situatie waarin ze gedragen gaan worden. Is het thuis op de bank of tijdens het slapen? Dan zijn de Big Easy dames of Big Easy heren een aanrader. Het zijn heerlijke dikke en naadloze sokken, speciaal ontwikkeld voor mensen met gevoelige voeten. Ze zijn extra losjes gebreid en bestaan voor 42% uit de fijnste merinowol en voor 42% uit bamboevezels. Deze materialenmix houdt de voeten droog en heerlijk warm. Het is dus dé perfecte thermosok voor thuis, die natuurlijk ook buiten de deur gedragen kan worden.

De compressiesokken zijn geschikt voor bijna iedereen en alledaags gebruik, maar niet geschikt voor mensen met erg gevoelige voeten of onderbenen. Ook voor wie op zoek is naar thermosokken voor in bed kan beter kiezen voor de Big Easy. Verder zijn al onze klasse 1 compressiekousen perfect te gebruiken voor wie op zoek is naar thermosokken thuis, voor op het werk, tijdens de zwangerschap, voor op reis, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Deze modellen bestaan voor ca. 30% uit merinowol en voor ca. 30% uit bamboevezels. Ook tijdens het sporten, het maken van wandeltochten of tijdens het skiën en schaatsen kunnen ze gedragen worden, maar we raden aan om dan te kiezen voor de speciale sportsokken, wandelsokken of skisokken. Allen voorzien van uitstekende thermo regulerende en vochtabsorberende eigenschappen.

Liever pantoffels?

Tofvel wollen sloffenDraagt u liever pantoffels om de voeten warm te houden? Dan willen we u graag kennis laten maken met de wollen sloffen van Tofvel. Deze in Nepal met de hand gemaakte pantoffels zijn vervaardigd van 100% wolvilt, afkomstig van vrij in de bergen grazende Nepalese schapen. De schokabsorberende zool is afgewerkt van leer met goede anti-slip eigenschappen. Ze zorgen dus ook nog eens voor goede grip op gladde vloeren in huis. De sloffen zijn duurzaam en voor ieder verkocht model gaat een deel van de opbrengst naar de lokale bevolking.

Meer weten? Neem eens een kijkje op de website van Tofvel.