Hippe steunkousen met print kopen?

Last van rusteloze benen of moeie benen? Of specifiek op zoek naar steunkousen, maar dan wel naar hippe steunkousen met print of in een leuk kleurtje? Dan heeft Sockwell voor u de oplossing! Sockwell heeft een ruim aanbod compressiekousen in zowel klasse 1 met een lichte compressie van 15-20 mmHg en klasse 2 met een matige compressie van 20-30 mmHg. Maar bij Sockwell vinden we dat sokken met een therapeutische functie ook best mooi mogen zijn, in plaatst van huidskleurige sokken of een standaard witte kleur.

Onze hippe steunkousen zijn geschikt voor iedereen! Want ze helpen veel voorkomende klachten minimaliseren of zelfs helemaal voorkomen. Steunkousen verkleinen de kans op onder andere (reizigers)trombose, spataderen, rusteloze benen, opgezette enkels en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar steunkousen suf en lelijk? Bij steunkousen denkt men vaak toch aan de huidskleurige sokken voor oudere mensen. Maar dit is bij Sockwell zeker niet het geval. Sockwell laat zien dat ze er ook mooi, hip en modieus uit kunnen zien. En ze zijn geschikt voor alle volwassenen om te helpen bij het verlichten van van klachten, veelal veroorzaakt door een verminderde bloedsomloop in met name de voeten en benen. Klachten waar iedereen last van krijgen tijdens bijvoorbeeld lang stilzitten of juist staan.

Wat de compressie in de kousen precies doet, kunt u lezen in onze blog over Compressie en Circulatie.

Zijn het nu steunkousen of compressiekousen?

Steunkousen zijn therapeutisch elastische kousen om veel voorkomende klachten als vermoeide benen, opgezette enkels, spataderen en de kans op trombose te verminderen of zelfs te voorkomen. Dit is te danken aan een hele lichte compressie die gelijkmatig door de sok verdeeld is. Hetzelfde geldt eigenlijk voor compressiekousen, alleen hierbij neemt de druk vanaf de enkels tot aan de knie gelijkmatig af en is de mate van compressie hoger dan bij steunkousen.

Compressiekousen zijn verkrijgbaar in vier verschillende drukklassen, waarbij klasse 1 en klasse 2 respectievelijk een lichte tot matige compressie hebben en zonder tussenkomst van een huisarts door iedereen gedragen kunnen worden. Mensen met zware klachten kunnen beter eerst contact opnemen met de huisarts. Deze adviseert dan of klasse 3 of klasse 4 compressiekousen nodig zijn. Omdat klasse 1 en 2 geschikt zijn voor iedereen, zijn dit de compressieklassen die u bij ons in de webshop vindt. Maar omdat er bij steunkousen, net als bij compressiekousen, gebruik gemaakt wordt van compressietechniek, worden de termen steunkousen en compressiekousen vaak door elkaar gebruik. Echter is de term steunkousen in de volksmond bekender dan compressiekousen. Om deze reden worden beide termen vaak beide door elkaar gebruikt op onze website. Mensen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld hippe steunkousen, die kunnen dus gerust kiezen voor de compressiekousen van Sockwell.