Dit is een vertaling van een blog van Sockwell Amerika, geschreven door Mercedes Marchand, Hoofd Design bij Sockwell USA. Als designer vertelt ze graag wat meer over het ontwerpen van een nieuwe, frisse collectie sokken.

Als creatieveling was ik altijd al bezig met wat er gaande was in onze cultuur. Ik blijf om me heen kijken en voelen als ik onze wereld observeer. Het zit in mijn aard. Aan het begin van elk seizoen duik ik vanuit een mondiaal perspectief in de wereld van kleuren, stoffen en culturele bewegingen. Ik kijk naar kunst, architectuur, eten, tuinbouw, actieve levensstijlen, mode en politiek. Ik observeer wat er in de harten en gedachten van deze mensen speelt. Mensen zoals jij. Degenen die dit lezen.

Als wellness en lifestyle merk, ben ik gepassioneerd in alles wat er om me heen gebeurt en wat ik waarneem te filteren voor het vinden van comfortoplossingen in zowel fysieke als emotionele vorm. Het ging altijd om ‘Feel better in style’. Wij geven om jou en om onze planeet waarin we leven. Terwijl we werken aan sokoplossingen die aan jouw behoeften voldoen, maken we bewuste keuzes in de richting van duurzame productie.

Dat gezegd hebbende, werd onze collectie voor dit seizoen geïnspireerd door het creëren van comfort van thuisblijven en het creëren van je eigen persoonlijke en gelukkige plek. Minder FOMO (de angst om iets te missen) en meer zelfzorg.

Laten we eens een kijkje nemen bij onze Behind-the-Sock ontwerpen en inspiratie voor onze voorjaar 2020 collectie.

Nieuwe kleuren

Elk seizoen voegen we kleuren toe ( en laten we kleuren vervallen) voor ons kleurenpalet om de collectie af te stemmen op trends en culturele bewegingen. Dit seizoen verwelkomden we onder meer Ash Heather als nieuwe kleur.

Ash Heather is een zachte, krijtachtige neutrale kleur die een rustgevende en luchtige toon aan ons assortiment toevoegt. Het combineert prachtig met al onze zachte, neutrale pastelkleuren en middentonen om een stillere gemoedstoestand aan te moedigen.

Nieuwe stijlen

Spot On compressiesok dames

Een nieuw seizoen zou niet compleet zijn zonder een paar nieuwe, frisse stijlen. We luisteren altijd naar feedback van onze klanten en zoeken naar manieren om onze productlijnen te verbeteren. Voor het voorjaar van 2020 hebben we nieuwe stijlen toegevoegd en enkele van onze bestaande stijlen bijgewerkt om tegemoet te komen aan de wensen van de mensen die er het meest toedoen; jij!

De Spot-On is een damessok met matige compressie, voorzien van een gegradueerd stippenmotief welke de compressiedichtheid weerspiegelt. Met andere woorden, de compressie bij de enkel is strakker (dichter stippenpatroon) en neemt af naarmate deze omhoog gaat richting de knie (ruimer stippenpatroon).  De kleuren van dit ontwerp vormen een rustgevend toevluchtsoord voor je voeten.

Een van mijn persoonlijke favorieten is de Featherweight Fancy. Het is een geüpdate damesstijl om de perfecte, ultralichte ondersteuning en vezelfunctie te krijgen die in je meest smalle schoenen past. Het subtiele patroon is geïnspireerd op prachtige Japanse kimono’s.

In kan dit bericht biet eindigen zonder een andere favoriet van me te benoemen; de Undercover. Onze Undercover sneakersokken zijn een van de weinige “onzichtbare sokken” die echt goed om de voet blijven zitten en niet gaan afzakken in de schoen. Dit zeg ik zonder vooringenomenheid en ik ben toch al best lang werkzaam in deze branche. De naadloze teensluiting en verstevigde hiel maken dit een must-have sok die ik de rest van mijn leven in mijn sokkenlade wil hebben liggen.

Afsluitend woord

Ik weet dat we gewoon sokken maken, maar een van de meest bevredigende aspecten van mijn leven is dat ik de kwaliteit van iemands dag kan beïnvloeden door ze wat meer comfort te geven in een ontwerp dat mooi en opbeurend is.

Jouw feedback betekent alles voor ons merk. Als je een van onze nieuwe Spring 2020 (of bestaande) stijlen probeert, deel dan ook gerust je ervaring op/met ons Facebook of Instagram account.

Dankjewel voor het lezen en je interesse in Sockwell. Wij zijn er voor jou!

Auteur Martijn

Geef een reactie