Toppers in de zorg

Geüpdatet.

Het was een bijzonder jaar; 2020. Een jaar wat begon als de meeste anderen. Af en toe hoorde we al wel wat over een virus wat een hele stad in China had platgelegd, maar het coronavirus leek nog ver weg. Ondertussen was het mei 2020 en hadden we ook in Nederland inmiddels twee bizarre maanden achter de rug en zaten we midden in een pandemie. Een sector waar al een tekort aan personeel was, kreeg te maken met een ongekende werkdruk als gevolg van het coronavirus dat Europa in rap tempo veroverde.

Gedurende de pandemie hebben de toppers in de zorg zich met hart en ziel nog eens extra ingezet om levens te redden van duizenden patiënten die het corona virus (COVID-19) hadden opgelopen. En dat terwijl ze zelf groot gevaar liepen om het virus zelf op te lopen. Lange dagen werden gemaakt op onder andere de Intensive Care en speciaal ingerichte Covid afdelingen. Maar nu het aantal opnamen met corona patiënten aan het dalen is, betekent dit niet dat het zorgpersoneel in ziekenhuizen het rustiger aan kan doen. Sinds medio maart zijn veel operaties uitgesteld, waardoor er lange wachtlijsten zijn ontstaan. Terwijl er nog steeds dagelijks patiënten met corona worden opgenomen, worden langzaamaan ook uitgestelde operaties en behandelingen weer opgepakt. Oftewel, de druk op artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen blijft hoog.

Sockwell heeft verlichting gebracht

Gelukkig zijn daar de compressiekousen van Sockwell. We hebben verschillende berichten mogen ontvangen van zorgpersoneel vanuit verschillende ziekenhuizen in Nederland, die tijdens de lange diensten onze sokken hebben gedragen. Sockwell heeft het de zorgmedewerkers dragelijker gemaakt om de lange dagen door te komen. Door het dragen van de compressiekousen van Sockwell ervaarden zorgmedewerkers geen vermoeide benen meer na een drukke dienst. Daar worden wij blij van!

Waarom alle verpleegkundigen compressiekousen zouden moet dragen

Terwijl verpleegkundigen de cruciale taak hebben om zich te ontfermen over de gezondheid en het welzijn van anderen, vergeten ze vaak hun eigen prioriteiten te stellen. En vooral tijdens de coronacrisis afgelopen tijd liepen ze zwetend rond in hun plastic schorten en schoot eten, drinken en een toiletbezoek er vaak bij in, om vol inspanning een patiënt uit een acute crisis te halen.

Verminderd de impact op voeten en benen

Verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers zijn lange dagen op de been. Diensten van meer dan 8 uur zijn geen uitzondering. Maar wat voor een impact heeft dit op hun voeten en benen? Als iemand (’s ochtends) wakker wordt zijn de voeten op hun kleinst. Zodra er is opgestaan treedt er van nature een lichte zwelling op, omdat voor bloed een lange weg te gaan is om door het lichaam te stromen en weer terug naar het hart. Dit is een natuurlijk proces die bij iedereen voorkomt. Naarmate men ouder wordt, komt dit vaker voor. Schoenen voelen strakker aan, benen kunnen zwaar en/of vermoeid aanvoelen en voeten kunnen pijn gaan doen. Voor wie last heeft van spataderen, kunnen de symptomen duidelijker naar voren komen. Langdurig op de been zijn, kan de symptomen echter verergeren. Dit komt doordat het bloed bij lang staan en veel lopen de neiging heeft om wat meer in de voeten en benen te blijven hangen. Meer hierover is te lezen in onze blog over Circulatie & Compressie.

Daarom wordt het voor verpleegkundigen, artsen en andere beroepen in de zorg aangeraden om compressiekousen te dragen tijdens het werk. Wie hier al op tijd in zijn of haar carrière mee begint kan zelfs het ontstaat van spataderen voorkomen. Klachten als vermoeide benen, te strak zittende schoenen, pijnlijke voeten en vermoeidheid worden geminimaliseerd door het dragen van compressiekousen. Dat maakt een lange dienst dragelijker om door te komen.

Geen stinkvoeten en blaren meer

Een ander groot voordeel is dat het zweetvoeten en de kans op blaren verkleint of zelfs voorkomt. Sockwell compressiekousen zijn vervaardigd van een antibacteriële materialenmix met onder andere merinowol en bamboe garens. Dit zorgt voor een natuurlijke temperatuurregulering en optimale vochtabsorptie. Dit betekent dus geen stinkende voeten meer aan het einde van de werkdag. En doordat Sockwell sokken niet gaan wrijven met de huid en de voeten droog houden, wordt het ontstaan van blaren aanzienlijk verkleint.

Hoe compressiekousen helpen

Onze compressiekousen zijn gemaakt van elastische vezels die de meeste druk uitoefenen rondom de voet en enkel en geleidelijk afneemt naar de knie toe. Deze 4-zone compressie verminderd bloedophoping en vochtophoping in de onderste ledematen. Deze zwellingen vinden plaats in de bloedvaten (bloed) en het lymfestelsel (lymfevocht). De compressie in de sokken werken samen met de voet- en beenspieren om lymfevocht door het lymfestelsel te duwen en persen en het bloed door de aderen terug te leiden naar het hart en de longen. Dit zorgt voor een optimale zuurstoftoevoer naar de beenspieren en een algeheel vitaler gevoel.

Kan het beste worden gekozen voor klasse 1 of 2?

De overgrote meerderheid van de jonge generatie verpleegkundigen heeft voldoende aan klasse 1 (matige compressie). De compressieklasse is gunstig voor verpleegkundigen die de hele dag staan en over het algemeen alleen lichte klachten en zwellingen ervaren.

Degenen die vaker last hebben van (heviger) zwellingen of spataderen hebben, die zullen meer baat hebben bij klasse 2 (ferme compressie). Ook voor wie last heeft van oedeem of regelmatig het gevoel heeft van zware, vermoeide benen na een werkdag, zal meer baat hebben bij klasse 2. Personen met dunne benen kunnen ook klasse 2 overwegen als klasse 1 niet afdoende is.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen