Flight Support Sokken

Flight Support Sokken kopen?

Wie veel reist, en dan met name wie vaak intercontinentaal vliegt, zal de problemen van opgezwollen voeten/enkels en het gevoel van rusteloze benen kennen. Gelukkig is hier een oplossing voor! Flight support sokken verminderen de klachten van vermoeide benen en opgezette enkels tijdens langeafstandsvluchten. Flight support sokken zijn kousen voorzien van compressie om de bloedcirculatie optimaal te houden tijdens het lange stilzitten in een krappe en oncomfortabele houding tijdens de vlucht.

Waarom bieden flight support sokken verlichting?

flight support sokkenTijdens langeafstandsvluchten zitten we lang stil in een erg krappe ruimte. Vooral lange personen gaan dan vaak een oncomfortabele houding aannemen. De benen staan lange tijd in een gebogen houding en beweging is nauwelijks mogelijk. De bloedsomloop vertraagt en hierdoor blijft er te veel bloed in de voeten en onderbenen zitten. Ook ons lichaamsvocht gaat zich ophopen in de lagere gedeelten met als gevolg dat de voeten, enkels en onderbenen zich gaan opzetten. De spieren in de benen krijgen hierdoor minder zuurstof en dit zorgt voor het gevoel van zware, vermoeide en/of zelfs pijnlijke benen. In uitzonderlijke gevallen is er zelfs kans op reizigerstrombose, omdat de bloedsomloop dermate vertraagt, dat de kans bestaat dat zich er een bloedpropje gaat ontwikkelen die één of enkele adertjes in de benen kan laten verstoppen.

 

Zoals in de intro al kort beschreven zijn flight support sokken lange kousen voorzien van compressie.  Door de gelijkmatig opgebouwde druk in flight support sokken wordt de bloedcirculatie richting het hart gestimuleerd en wordt voorkomen dat vocht zich kan gaan ophopen in de voeten, enkels en benen. De zuurstof toevoer naar de beenspieren blijft hierdoor optimaal.

Compressie sokken van Sockwell

Dankzij de in vier zones opgebouwde compressie, hoogwaardige natuurlijke materialen en de slimme breitechniek zijn de compressiekousen van Sockwell uitermate geschikt om te dragen als “flight support sokken” tijdens een lange vliegreis.

 

De compressie in de sokken zorgt voor de optimale bloedcirculatie en het voorkomen van opzwollen voeten/enkels en benen. Na een lange vlucht stapt u uitgeruster uit, terwijl u tijdens de vlucht minder irritaties zult ondervinden van rusteloze benen en schoenen die gaan knellen door het opzwellen van de voeten en/of enkels.

 

Extra voordeel van Sockwell compressiekousen is het materiaalgebruik. De sokken bestaan grotendeels uit bamboe vezels en merino wol. Deze unieke mix van materialen heeft uitstekende vocht- en temperatuur regulerende eigenschappen en zijn antibacterieel. De sokken houden de voeten op constante temperatuur en ze zijn super absorberend. De kans op zweetvoeten en nare luchtjes zijn hiermee verleden tijd.

 

Sockwell sokken zijn op zo’n slimme manier gebreid, dat ze naadloos zijn, de tenen alle bewegingsvrijheid behouden en extra ondersteuning bieden op de juiste plekken, zoals bij de hiel. Tevens is merino wol is zo fijn, dat het niet kan gaan irriteren omdat de huid de vezels niet kan voelen.

 

Wie op zoek is naar flight support sokken, heeft met Sockwell compressiekousen (klasse 1) de juiste sokken gevonden. Ervaar het zelf!

 

Heeft u last van een hart- of vaatziekte, suikerziekte of beenklachten? Raadpleeg dan eerst uw huisarts alvorens gebruik te maken van sokken met compressie.

Belangrijk!

Ondanks het dragen van flight support kousen blijft het belangrijk om de voeten en benen regelmatig in beweging te houden. Dit kan door speciale oefeningen te doen en met enige regelmaat even een rondje te lopen. De sokken blijven een hulpmiddel om de klachten te verminderen of zelfs te verhelpen. Dit kan per persoon verschillen.

Aanbevolen sokken

 • 0 out of 5

  Argyle dames – Klasse 1 – Beige

  Deze Sockwell Argyle damessok in de kleur beige is voorzien van klasse 1 compressie. De lichte druk in deze stijlvolle sok draagt bij aan een optimale bloedcirculatie, waarmee het de ideale sok is tijdens lang staan of stilzitten. Vermoeide benen en het opzwellen van voeten en benen worden geminimaliseerd. De hoogwaardige materialen dragen bij aan veel draagcomfort.

  29,50
 • 0 out of 5

  On the spot dames – Klasse 1 – Grijs

  Deze hoogwaardige Sockwell On The Spot damessok in de kleur grijs is voorzien van klasse 1 compressie. De lichte druk in deze trendy sok draagt bij aan een optimale bloedcirculatie waarmee het de ideale sok is tijdens lang staan of stilzitten, of tijdens de zwangerschap. Vermoeide benen en het opzwellen van voeten en benen worden geminimaliseerd.

  29,50
 • 0 out of 5

  Elevation dames – Klasse 2 – Roze/Paars

  Deze modieuze Sockwell Elevation compressiesok voor dames is voorzien van klasse 2 compressie. De ferme druk in de kousen zorgen voor het gevoel van extra ondersteuning en een optimale bloedsomloop richting het hart voor een energieker gevoel en het voorkomen van vermoeide en opgezette voeten en benen.

  29,50
 • 0 out of 5

  Circulator heren – Klasse 1 – Donkergrijs

  De Sockwell Circulator in de kleur donkergrijs is een modieuze klasse 1 compressiesok voor heren. De matige compressie in de kousen stimuleert de bloedsomloop voor een energieker gevoel na een lange dag staan of zitten. Tevens worden opgezwollen en vermoeide voeten en benen geminimaliseerd.

  29,50
 • 0 out of 5

  Circulator dames – Klasse 1 – Blauw/Groen

  De Sockwell Circulator in de kleur blauw/groen is een modieuze klasse 1 compressiekous voor dames. De matige compressie in de kousen stimuleert de bloedsomloop voor een energieker gevoel na een lange dag staan of zitten. Tevens worden opgezwollen en vermoeide voeten en benen geminimaliseerd.

  29,50
 • 0 out of 5

  Bart heren – Klasse 1 – Grijs

  De Sockwell Bart herensok is voorzien van klasse 1 compressie. De lichte druk in deze stijlvolle sok helpt de bloedcirculatie optimaal houden waarmee het de ideale sok is tijdens lang staan of stilzitten. Vermoeide benen en het opzwellen van voeten en benen worden geminimaliseerd. De hoogwaardige materialen dragen bij aan veel draagcomfort.

  29,50