Hallux Valgus sokken

Hallux Valgus sok kopen?

Door een slimme breitechniek en opbouw van de sok met zachte, anatomisch gevormde kussentjes en het gescheiden houden van de grote teen van andere tenen, wordt de voetknok (hallux valgus) beschermd tegen pijn en ongemak. Voorkom verergering en verlicht de klachten met de hallux valgus sokken van Sockwell. Bestel ze voordelig online in de shop.

Hallux Valgus sokken van Sockwell

Naar schatting heeft ongeveer een derde van alle volwassenen in Nederland in enige mate last van hallux valgus. De aandoening wordt ook wel voetknok genoemd. Bij vrouwen komt deze voetafwijking maar liefst zeven keer zo vaak voor als bij mannen. Het kan behoorlijk lastig en pijnlijk zijn, zeker als er ook nog een ontsteking bij komt. Sockwell heeft speciale sokken ontwikkeld, die de pijn verlichten, of zelfs helemaal wegnemen, en de eventuele ontsteking afremmen. En laat de hallux valgus sokken van Sockwell er ook nog eens stijlvol uitzien, uitgevoerd in modieuze kleuren en dessins!

Wat is hallux valgus

Bij hallux valgus is er sprake van een scheefstand van de grote teen in de richting van de andere tenen. De grote teen kan uiteindelijk over of onder de tweede teen schuiven. Het middenvoetsbeentje, deze bevindt zich net voor de grote teen, staat juist de andere kant uit, naar buiten toe gedraaid. Hierdoor ontstaat er een bult, ook wel bunion genoemd, net onder de grote teen. Op deze bult kan soms een pijnlijke, rode zwelling ontstaan. Dit is een teken van een ontstoken slijmbeurs.

Sockwell verlicht een pijnlijke voetknok!

Door een slimme breitechniek en opbouw van de sok met zachte, anatomisch gevormde kussentjes en het gescheiden houden van de grote teen van andere tenen, wordt de knok beschermd tegen pijn en ongemak. Tevens wordt verergering van de hallux valgus tegengegaan, evenals de vorming van eeltknobbels. De hallux valgus sokken van Sockwell zijn ontwikkelt op basis van bunion relief technology en ze zijn geheel naadloos bij de tenen wat irritaties voorkomt.

De kousen uit de Sockwell Revolution serie minimaliseren bovendien het opzwellen van de voeten door de lichte compressie van 15-20 mmHg (klasse 1).

Net als alle andere sokken van Sockwell, uitgezonderd de wandelsokken, zijn ook de speciale hallux valgus sokken grotendeels vervaardigd van een mix van merinowol en bamboevezel. Deze garens zorgen voor veel draagcomfort en werken zowel vocht- als temperatuurregulerend. Dankzij een slimme breitechniek en de toepassing van nylon stretch hebben de sokken altijd een perfecte pasvorm en wordt voorkomen dat de sok gaat knellen of wrijven.

Direct online bestellen?

Verlicht de pijn en ongemakken van hallux valgus en bestel vandaag nog uw hallux valgus sokken van Sockwell. Bestellen kan eenvoudig online in de webshop! De verzending is gratis!

Ook voor andere voetproblemen heeft Sockwell de oplossing om klachten te verlichten zoals met de speciale sokken voor hielspoor klachten, diabetici of sokken met extra ondersteuning voor de middenvoet.