Hardloopsokken dames

Dames die hardlopen opgelet! Draag je wel de juiste hardloopschoenen? Ja? Dat is al een belangrijke stap. Draag je ook de juiste sokken in deze hardloopschoenen? De kans is een stuk groter dat je deze vraag met “nee” moet beantwoorden. Toch hebben de juiste hardloopsokken meer voordelen dan je wellicht zult verwachten.

 

Hardlopen is één van de meest beoefende sporten in Nederland. Dit is ook niet zo gek, want hardlopen is laagdrempelig, leuk én gezond. Hardlopen is een eenvoudige manier om fit te blijven en aan je figuur te werken. Maar hardlopen gaat vaak ook gepaard met blessures. Of beginnende hardlopers geven al snel op omdat ze last hebben van zere voeten, vermoeide benen of verzuring. Maar door goede dames hardloopsokken te dragen in je hardloopschoenen, kun je de kans op deze, en andere klachten aanzienlijk verkleinen.

Goede hardloopsokken voor dames

Om te beginnen zijn goede sokken voor het hardlopen voorzien van compressie. De compressie in de hardloopsok stimuleert de bloedcirculatie en inherent hieraan de zuurstoftoevoer naar de beenspieren. Dit verkleint de kans op kramp en blessures en ervaar je een sneller spierherstel. Ook worden de vermoeidheidsverschijnselen vertraagd. Niet alleen zullen de benen minder snel verzuren, maar doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt zul je je langer energiek blijven voelen tijdens het trainen.

 

Evenzo belangrijk is een goede pasvorm en dat ze prettig in je hardloopschoenen zitten. Je wilt immers niet dat de sokken gaan irriteren tijdens het hardlopen. Bij Sockwell hebben ze hier goed over nagedacht bij de ontwikkeling van de hardloop/sportsokken. De sokken zijn naadloos en door de toevoeging van stretch vallen ze altijd perfect om de voet, terwijl de unieke mix van bamboe en merinowol ervoor zorgen dat ze fijn aanvoelen en niet gaan irriteren. Tevens heeft deze materialenmix zeer goede vocht absorberende eigenschappen om de sokken droog, en op temperatuur, te houden. Dit voorkomt zweetvoeten en nare luchtjes, maar ook eventuele wrijvingen die weer blaren veroorzaken.

 

Bij de tenen en de overgang van de bovenkant van de voet naar het been zijn de sokken wat dunnen gebreid voor optimale bewegingsvrijheid. Een extra dik voetbedje zorgt voor wat extra demping.

Zijn hardloopsokken verschillend voor dames en heren?

Wie op zoek is naar sokken voor hardlopen is het waarschijnlijk al opgevallen dat er zowel hardloopsokken dames als hardloopsokken heren verkrijgbaar zijn. Dit heeft niet alleen te maken met de maat en de kleurtjes. De verschillen mogen niet onderschat worden. Gekeken naar dezelfde schoenmaat is een damesvoet vaak zo’n 30 procent lager en tevens zijn damesvoeten meestal ook veel smaller. Daarom zijn de sokken voor dames smaller dan de herensokken en zijn de sokken net even anders opgebouwd.

 

Bij Sockwell zijn sportsokken voor dames verkrijgbaar in twee maten, namelijk maat S/M (35-38) en M/L (39-43).