Hardloopsokken

Hardloopsokken Compressie

Hardlopen, het is de meest beoefende sport in Nederland. Niet zo gek, want hardlopen is laagdrempelig, leuk, gezond en je hoeft er geen contributie voor betalen. Je kunt gaan hardlopen wanneer je wilt. Echter wordt bij hardlopen nog te vaak onderschat hoe belangrijk goede hardloopschoenen én hardloopsokken zijn. Veel mensen lopen hard op niet goed passende schoenen met daarin normale sokken of de wel bekende witte katoenen sportsokken. Echter veroorzaakt dit wrijving en zweetvoeten, met als resultaat onder andere blaren en schoenen die hieronder te lijden hebben. Hardloopsokken voorkomen deze problemen en hebben nog veel meer voordelen!

Hardloopsokken voor dames of heren

Hardloopsokken heren zijn speciaal ontwikkelt voor de herenvoet. Ze verschillende wel degelijk van hardloopsokken voor dames. Voeten van mannen zijn over het algemeen hoger en breder dan damesvoeten, ook bij een zelfde maat. Daarom zijn heren hardloopsokken net even anders opgebouwd dan de damesversies.

Goede hardloopsokken zijn voorzien van een milde compressie om te zorgen voor een optimale bloedcirculatie. Hierdoor voel je je langer energiek en houd je de training langer vol. Tevens heeft de compressie als voordeel dat de zuurstoftoevoer naar de beenspieren optimaal blijft. De benen zullen hierdoor minder snel vermoeid raken en de kans op kramp en blessures neemt hierdoor af. Ook zullen de spieren sneller herstellen na de inspanning.

Ook een goede pasvorm is heel belangrijk. De sokken zitten hierdoor niet alleen prettiger in de hardloopschoen, maar het voorkomt ook wrijving met de huid. Dit is vaak een oorzaak van blaren en irritaties tijdens het hardlopen. Ook zweetvoeten dragen hier aan bij. Daarom zijn de compressie sportsokken van Sockwell vervaardigd van een unieke materialenmix van merinowol, bamboevezels, stretch nylon en spandex. Elk van de materialen dragen bij aan de perfecte hardloopsok. In de volgende alinea lees je wat de sportsokken van Sockwell hierdoor de perfecte hardloopsokken maakt.

Sockwell sokken voor hardlopen

De merinowol die Sockwell gebruikt is zo fijn, dat de huid de vezels van de wol niet kan voelen. Daarom zullen de sokken, ondanks het gebruik van wol, niet gaan irriteren met de huid. Daarnaast heeft merinowol als voordeel dat het een zeer goede temperatuur regulerende en ademende werking heeft. Sockwell hardloopsokken zijn dus in staat om lichaamswarmte vast te houden, zonder dat de voeten te warm en klam gaan aanvoelen. Ook heeft de wol als voordeel dat het een zeer goede vocht regulerende en absorberende werking heeft, net als de bamboevezels in de sok. De sokken houden de voeten droog en dat reduceert de kans op onder andere zweetvoeten, nare luchtjes en blaren. Ook blijven je hardloopschoenen van binnen droog, waardoor ze langer mee zullen gaan.

De bamboe zorgt tevens voor extra stevigheid van de sok, net als de spandex. Dit maakt de hardloopsokken veel minder gevoelig voor slijtage waardoor ze veel langer mee gaan dan normale sokken. Voor de pasvorm is er stretch nylon aangebracht in de sokken. Dankzij de stretch zullen de sokken iedereen perfect passen en blijven ze mooi om de voet zitten, zonder af te zakken of te verschuiven. Verder zijn de sokken naadloos, voorzien van een dikker gebreid voetbedje voor net even dat extra beetje demping en juist wat dunner gebreid bij de tenen en de afwikkeling van de voet voor optimale bewegingsvrijheid.