Privacybeleid

PRIVACYBELEID DE VOETENVRIEND NEDERLAND B.V. / SOCKWELL.EU

Versie 1.3
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24-5-2018


Wij zijn ons ervan bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van De Voetenvriend Nederland B.V., waaronder ook Sockwell.eu valt. Wees u ervan bewust dat De Voetenvriend Nederland B.V. niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van websites en bronnen die niet onder De Voetenvriend Nederland B.V. vallen.

De Voetenvriend Nederland B.V. respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verder heeft de De Voetenvriend Nederland B.V. passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw gegevens te beschermen tegen verlies of oneigenlijke verwerking. De benodigde beveiligingsmaatregelen zijn getroffen om te voorkomen dat onbevoegde derden toegang krijgen tot gegevens.

Webwinkelsoftware en webhosting

Onze webwinkel is ontwikkeld met de webwinkelsoftware van WooCommerce. De toegang tot WooCommerce voor deze website is alleen beperkt tot de personen intern die zorg dragen voor het technische- en contentbeheer van de webshop en verkooppersoneel voor de afhandeling van de bestellingen en aanverwante zaken. Wij hanteren een sterk wachtwoord beleid en de gehele webshop is voorzien van SSL-encryptie. Voor de webhosting hebben wij gekozen voor Zylon. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, zijn in principe voor hen zichtbaar. Zylon heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden. Zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Zylon zal er alles aan doen om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van onder andere een SSL-encryptie, een firewall en een sterk wachtwoordbeleid. Er worden regelmatig back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen.

Waarvoor verwerken wij uw persoonsgegevens?

Wij slaan al uw persoonlijke gegevens enkel op in een beveiligde omgeving van onze webwinkelsoftware, waarin deze automatisch wordt gekoppeld aan een ordernummer zo gauw u een bestelling plaatst. Onze webwinkelsoftware is niet gekoppeld aan een ERP of CRM-systeem.

Wij zullen uw persoonlijke gegevens niet opslaan langer dan nodig is voor het afhandelen van de bestelling en aanverwante diensten zoals eventuele reclamering. Mits u ervoor gekozen heeft geen account aan te maken, zullen wij persoonsgegevens na een periode van 1 jaar pseudonimiseren. Dit wil zeggen dat we al uw gegevens die naar u te herleiden zijn zullen verwijderen, maar de bestelstatistieken voor ons nog wel blijven bestaan.

Persoonlijke gegevens die bij ons bekend zijn worden enkel gebruikt waarvoor u ze achterlaat, en dat is om ervoor te zorgen dat uw bestelling correct verwerkt kan worden om ze aan u te kunnen leveren en voor het aanbieden van een zo goed mogelijke winkelervaring op onze website. Door akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden tijdens het bestellen, gaat u tevens akkoord met dit privacy beleid.

Onderstaande persoonsgegevens willen wij graag van u weten en worden opgeslagen in ons webwinkelsoftware pakket:

  • Voor- en achternaam: wel zo persoonlijk en als extra controle om te kunnen checken of het ordernummer daadwerkelijk bij uw bestelling hoort. Enkel uw naam en het ordernummer slaan wij ook op in ons ERP-systeem (XL-ENZ). Mocht er naderhand iets zijn, dan kunnen we aan de hand van het ordernummer uw persoonlijke gegevens achterhalen. Op deze manier hoeven we maar op 1 plek uw persoonlijke gegevens op te slaan.
  • Adres, postcode en woonplaats: zo weten wij waar we de bestelling naartoe kunnen sturen.
  • Land: omdat we naar meerdere landen versturen, met elk verschillende tarieven en regels voor o.a. BTW en verzending, is het belangrijk om te weten naar welk land de bestelling verstuurd moet worden. Door het land te kiezen, weet ons systeem automatisch welk BTW- en verzendtarief er gehanteerd moet worden. Voor u als klant is de verzending altijd gratis.
  • Telefoonnummer: Mochten wij vragen hebben over uw bestelling, of mocht er onverhoopt iets mis zijn gegaan, dan nemen we graag telefonisch contact met u op om alles correct af te handelen.
  • E-mailadres: u krijgt een bevestiging van uw bestelling per e-mail, evenals de factuur. Ook kunnen wij u – na uw toestemming – nieuwsbrieven met aanbiedingen of informatie over Sockwell en onze website versturen. Wenst u liever geen nieuwsbrieven meer te ontvangen, dan kunt u zich hiervoor te allen tijde uitschrijven.
  • Betaalgegevens: Wij slaan geen betaalgegevens op en deze zijn ook niet voor ons zichtbaar. De betalingen verlopen rechtstreeks via het betaalplatform van MultiSafepay. Zij voeren de betalingen uit. Wij hebben verder geen inzicht uw bank- PayPal- of creditcardgegevens, we krijgen alleen te weten of de betaling is gelukt of niet. MultiSafepay verwerkt uw NAW-gegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. MultiSafepay heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Zij behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hiervoor genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van MultiSafepay’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. MultiSafepay bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.
  • IP-adres: zo gauw u een website bezoekt, is uw IP-adres bekend. Aan de hand van het IP-adres is het soms mogelijk om de locatie te achterhalen. Wij gebruiken deze alleen om uw voorkeuren te onthouden voor een eventueel volgend bezoek van de website. Deze voorkeuren kunnen worden onthouden doordat er cookies worden geplaatst. Hier gaan we later in dit Privacybeleid verder op in.

Verzenden en logistiek

Onze bestellingen versturen wij met PostNL. Zij leveren uw bestelling die u bij ons heeft geplaatst bij u af. Om het het pakketje op de juiste plek af te leveren, zijn wij genoodzaakt uw naam- adres- en woonplaatsgegevens met PostNL te delen. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikken, enkel om het mogelijk te maken het pakketje op de juiste plek af te leveren.

Gebruik van (extra) diensten

Wanneer u een bestelling bij ons plaatst of ons contactformulier invult, dan vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. Zoals hierboven al vermeld worden deze gegevens opgeslagen in een beveiligde omgeving van het webwinkelsoftware pakket welke wordt gehost op eigen servers van De Voetenvriend Nederland B.V. of die van een vertrouwelijke hostingpartij in Nederland (Zylon).

  • Account
    U kunt ervoor kiezen om een account bij ons aan te maken, maar dit is niet verplicht om een bestelling te kunnen plaatsen. Kiest u ervoor om een account aan te maken, dan worden uw naam, factuur- en afleveradres, telefoonnummer, e-mailadres en gegevens over eerdere bestellingen bewaard in ons webwinkelsoftware pakket. Handig, zodat u deze niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren. Met een account heeft u ook de mogelijkheid te reageren op onze blogartikelen. Uw reactie, gebruikersnaam en eventueel ingestelde profielfoto is openbaar en voor iedereen zichtbaar, maar uw inlog- en persoonsgegevens blijven natuurlijk geheim.
  • Locatiegegevens
    Als u gebruik maakt van onze storelocator, is het mogelijk om gebruik te maken van de GPS van uw mobile device. U moet hiervoor eerst toestemming geven als u hiervan gebruik wilt maken. Als u hier toestemming voor geeft, is dit enkel om een winkel in de buurt te vinden. Wij slaan echter nooit locatiegegevens op en hebben geen geen inzicht hierin. Wanneer u gebruik maakt van deze dienst kunnen uw locatiegegevens echter wel worden opgeslagen en/of verwerkt worden door de aanbieder van de kaartsoftware (Google Maps) en/of door de besturingssoftware van uw apparaat (Apple, Google, Mircrosoft, e.a.). Wij hebben hier verder geen invloed op, lees hiervoor de relevante privacyverklaringen van de desbetreffende aanbieder.
  • Beoordelingen
    Wij verzamelen reviews via het platform van Kiyoh. Als u een review achterlaat via Kiyoh dan bent u verplicht om uw naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. Kiyoh deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. Kiyoh publiceert uw naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan Kiyoh contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met Kiyoh. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. Kiyoh heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Kiyoh behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan Kiyoh toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Kiyoh’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Kiyoh bewaart uw persoonsgegevens zolang u de review op het platform gepubliceerd houdt. Kiyoh heeft een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld, u vindt de contactgegevens van deze functionaris op de website van Kiyoh.

Communicatie

Wanneer u een e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren zolang dit nodig is naar de aard van de inhoud en nodig is voor een volledige afhandeling daarvan. Soms vragen wij naar persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van De Voetenvriend Nederland B.V. of die van een vertrouwelijke hostingpartij in Nederland.

Nieuwsbrieven

Wij versturen onze e-mail nieuwsbrieven met Mailjet. Mailjet zal uw naam en e-mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken of delen met derde partijen. Onderaan elke geautomatiseerde nieuwsbrief heeft u de mogelijkheid om u af te melden. U ontvangt onze nieuwsbrief dan niet meer. Uw persoonsgegevens worden door Mailjet zeer goed beveiligd opgeslagen in goed beveiligde datacenters die zich uitsluitend binnen de Europese Unie bevinden. Gegevens worden opgeslagen met Google Cloud Platform in Londen, Frankfurt , St. Ghislain of met OVH in Roubaix. Mailjet maakt gebruik van cookies en andere internettechnologieën die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen.

Externe verkoopkanalen

  • Bol.com
    Wij verkopen een deel van onze artikelen via het platform van Bol.com. Als u via dit platform een bestelling plaatst dan deelt Bol.com uw bestel- en persoonsgegevens met ons. Wij gebruiken deze gegevens om uw bestelling af te handelen. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen tegen verlies en ongeoorloofd gebruik. Klantgegevens (voor- en achternaam, verzendadres en telefoonnummer) worden standaard 30 dagen na verzending or retourmelding verwijderd uit ons verkoopaccount op Bol.com.
  • Amazon
    Wij verkopen een deel van onze artikelen via het platform van Amazon. Als u via dit platform een bestelling plaatst dan deelt Amazon uw bestel- en persoonsgegevens met ons. Wij gebruiken deze gegevens om uw bestelling af te handelen. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen tegen verlies en ongeoorloofd gebruik.

Cookies

Wanneer u onze website bezoekt worden cookies opgeslagen. Deze cookies zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën:

  • Functionele cookies (standaard ingesteld)
    Wij plaatsen functionele cookies (WooCommerce) om ervoor te zorgen dat u een correct werkende website te zien krijgt. De functionele cookies dragen tevens een steentje bij aan het gebruiksgemak van de website. Als u een account heeft kunt u ervoor kiezen om ingelogd te blijven en producten die u in het winkelmandje plaatst worden tijdelijk onthouden.
  • Analytische cookies (mogelijkheid om te weigeren)
    Wij verzamelen gegevens middels Google Analytics (maximaal 26 maanden, tenzij u de website tussentijds nog eens bezoekt) en Hotjar voor onderzoek van het websitegebruik om zo een beter inzicht te krijgen in het surfgedrag van onze websitebezoekers, zodat wij onze diensten hierop kunnen afstemmen. De gegevens die wij hiervoor verzamelen zijn echter nooit persoonlijke gegevens. Deze website maakt gebruik van  analytische cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van De Voetenvriend Nederland B.V. of die van een vertrouwelijke derde partij in Nederland. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe alle bezoekers de website gebruiken, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Het Amerikaanse bedrijf Google kan verzamelde informatie in samenhang met andere datasets interpreteren en op die manier uw bewegingen op het internet volgen. Google gebruikt deze informatie voor het aanbieden van onder andere gerichte advertenties (AdWords) en overige Google diensten en producten.
    Door het gebruik van Hotjar zijn wij in staat om het gedrag van websitebezoekers te volgen door opnamen van het websitebezoek. Voor de opnamen van deze “filmpjes” wordt enkel het IP-adres opgeslagen, zodat wij kunnen achterhalen uit welk land de bezoeker komt. Formulieren en velden die u invult zijn in de opnamen nooit zichtbaar en worden weergegeven als sterretjes. Het is dus niet mogelijk om te zien wat u invult. Wij zullen ook nooit persoonlijke gegevens achterhalen middels dit IP-adres, dus de opnamen die worden gemaakt van het websitebezoek zijn volledig anoniem. Het gaat ons puur om knelpunten op de website te kunnen achterhalen en voor het achterhalen van andere verbeterpunten. De data van de analyses worden opgeslagen op de beveiligde servers van Hotjar en worden niet langer bewaard dan op grond van de wettelijke Europese termijnen is toegestaan. Hotjar hanteert een streng wachtwoordbeleid en heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Hotjar heeft een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld, u vindt de contactgegevens van deze functionaris op de website van Hotjar.
  • Tracking cookies (uw toestemming nodig)
    Als u onze website bezoekt worden er – na uw toestemming – tracking cookies geplaatst, zoals de Google Remarketing Tag. Deze cookies maken het voor ons mogelijk om u relevante advertenties te tonen op basis van uw surfgedrag op onze website. Dit stelt ons in staat u te helpen bij het vinden van het product die het beste bij u past. De data die verzameld wordt is anoniem en wordt niet gedeeld met derden.

Het is te allen tijde mogelijk om cookies te verwijderen via uw browser. Hoe dit in zijn werk gaat verschilt per browser.

Social Media

Sockwell is op verschillende sociale media aanwezig zoals Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube. Als u Sockwell via onze social media kanalen volgt, of met ons communiceert via een van deze kanalen, dan zijn enkele van uw persoonsgegevens (afhankelijk welke u heeft ingesteld) bij ons bekend. Afhankelijk van de aard van het bericht, is het mogelijk dat we enkele van deze gegevens, zoals naam en e-mailadres tijdelijk bewaren zo lang nodig is voor een volledige afhandeling daarvan. Bij een deelname aan een actie of prijsvraag kunnen aanvullende gegevens worden verzameld, waarover u voor deelname wordt geïnformeerd.

Om de inhoud van onze website makkelijk te kunnen delen met anderen door middel van buttons, maken wij gebruik van cookies van deze social media kanalen. Deze cookies maken het mogelijk uw profiel te herkennen. Op het moment dat u inhoud van Sockwell.eu deelt, gaat u ermee akkoord dat het betreffende social media kanaal hiermee data verzameld. Voor meer informatie over wat zij met uw gegevens doen, verwijzen wij u hiervoor graag naar de verklaringen van de betreffende partijen.

Derden

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om – anders dan op uw verzoek – op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In voorkomende gevallen kan De Voetenvriend Nederland B.V op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

Wat wij absoluut niet doen met uw gegevens

Wij gebruiken uw gegevens nooit om te verkopen aan anderen. Het zijn uw persoonsgegevens en hier dienen wij zorgvuldig mee om te gaan. Dit doen wij dus ook!

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid, tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Uw rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt.

In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken.

Recht op inzage, rectificatie of wissen van persoonsgegevens

Wilt u weten welke persoonsgegevens wij precies van u hebben? Vraag dan gerust een overzicht bij ons op. U kunt ons ook vragen deze persoonsgegevens aan te passen of te wissen. Stuur uw verzoek naar onze klantenservice, dan maken wij het voor u in orde. Onderaan deze pagina vindt u al onze contactgegevens.

U ontvangt binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. In geval van het recht op inzage versturen wij u een kopie van alle gegevens samen met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben. Wij zullen ook altijd laten weten als we gegevens op uw verzoek hebben aangepast dan wel hebben gewist.

Recht van bezwaar of overige rechten

U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van De Voetenvriend Nederland B.V. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dan zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken.

U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profilering te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met ons op. Onze contactgegevens staan hieronder.

Veranderingen

Dit privacybeleid is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in dit privacybeleid. Het is daarom raadzaam om regelmatig ons privacybeleid te raadplegen. Bovenaan de pagina vindt u de datum waarop dit privacybeleid is aangepast.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid, kunt u contact met ons opnemen:

De Voetenvriend Nederland B.V.
Hanzepoort 26
7575 DA Oldenzaal
053 – 537 4444
info@sockwell.eu