Running Sokken van Sockwell

Op zoek naar goede running sokken? Met de sportsokken van Sockwell haal je meer uit je hardlooptraining. De sport/running sokken zijn voorzien van een milde compressie voor een optimale bloedcirculatie en vervaardigd van hoogwaardige materialen voor een zo optimaal mogelijk draagcomfort. De running sokken zijn verkrijgbaar in zowel dames- als herenmodellen.

Waarom running sokken van Sockwell bestellen?

running sokken sockwellDoor het dragen van running sokken verbeteren je prestaties tijdens het hardlopen en ervaar je sneller spierherstel na de inspanning. De compressie in de sokken helpt de bloedcirculatie optimaal te houden en verbeteren de zuurstofvoorziening van de beenspieren. Door het dragen van sport-/runningsokken verklein je hiermee de kans op kramp in de kuiten of voeten, ervaar je minder snel het gevoel van vermoeide benen en heb je minder last van spierpijn of kans op eventuele sportblessures, zoals shin splints.

Alle Sockwell sokken bestaan uit een unieke mix aan materialen en zijn middels een slimme breitechniek vervaardigd. De running sokken zijn hiermee naadloos en ze zijn voorzien van een extra dik gebreid voetbedje als extra demping om schokken op te vangen bij iedere stap die gezet wordt. Bij de afwikkeling van de voet en bij de tenen zijn de sokken van Sockwell wat dunner gebreid voor een optimale bewegingsvrijheid. De materialen die zijn toegepast zijn een mix van merinowol, bamboe, stretch nylon en tot slot een klein beetje Spandex voor extra stevigheid en duurzaamheid van de sokken. De stretch in de sok staat garant voor een perfecte pasvorm en dat de sok tijdens het hardlopen niet gaat schuren wat tal van klachten kan veroorzaken. Merinowol en bamboe zorgen ervoor dat je voeten heerlijk op temperatuur én droog blijven. Problemen met zweetvoeten, of zelfs natte voeten en blaren worden hiermee aanzienlijk verkleind.

De aanschaf van goede sokken voor het hardlopen voelt wellicht eerst als een dure en onnodige investering. Naast de vele voordelen die je ervaart tijdens het hardlopen, besparen goede running sokken op den duur ook kosten ten op zichtte van normale sokken of goedkope sportsokken. Ze gaan veel langer mee, omdat verschuiven van de sok wordt tegengegaan en ze vervaardigd zijn van duurzame, slijtvaste materialen. Tevens zorgen ze ervoor dat je hardloopschoenen langer mee gaan, want droge voeten betekent dat ook de binnenkant van je schoenen droger blijven en laat nou net de blootstelling aan vocht funest zijn voor je hardloopschoenen.

Sokken of sleeves?

Voor het hardlopen kun je kiezen uit sokken of sleeves, ook wel tubes genoemd. Beide zijn voorzien van graduele compressie, alleen zijn de sleeves niet voorzien van een voetstuk. Veel hardlopers verkiezen compressie tubes boven running sokken omdat ze dan speciale hardloopschoenen met tenen kunnen dragen of om hun favoriete sokken te dragen, of juist geen sokken, en toch de voordelen van compressie te ervaren. Sleeves  zijn echter minder geschikt om ná de training te blijven dragen. Dit heeft te maken met het feit dat er niet voldoende pompfunctie in de voet aanwezig is tijdens de rustfase. Hierdoor kan vocht zich sneller ophopen in de voet en enkel. Runningsokken met compressie, dus sokken mét voetstuk, die helpen juist deze vochtophoping tegengaan omdat de doorstroming van de voet naar de kuit wordt gestimuleerd.

Hoge of lage sokken kopen?

Weet je niet of je moet kiezen voor hoge of lage running sokken? Bedenk dat in principe beide sokken even goed zijn, maar het meer af hangt van je persoonlijke voorkeur. Hoge sokken bieden wel wat meer ondersteuning voor met name de enkel en zijn voorzien van graduele compressie rondom het onderbeen. Verder kun je de keuze laten afhangen van het weer. In de koude(re) herfst en wintermaanden zullen de meeste hardlopers hoge sokken prettiger vinden, terwijl de lage sokken in de warme maanden van het jaar als prettiger worden ervaren.