Trekking sokken kopen?

Uw trekkingtocht begint bij Sockwell! Bent u van plan om te gaan backpacken of lange tochten te voet te gaan maken? Dan is de aanschaf van goede trekking sokken zeker iets om over na te denken. Niet alleen met de juiste wandelschoenen komt u verder en voorkomt u irritaties, het dragen van goede sokken zijn evenzo belangrijk.

Waarom trekkingsokken gebruiken?

trekking sokkenBelangrijkste reden om trekking sokken te kopen is het uw voeten zo comfortabel mogelijk te maken. Tijdens backpacken en lange wandeltochten is niets zo vervelend als het krijgen van blaren, vermoeide en opgezwollen voeten of benen en voeten die warm of juist koud gaan aanvoelen. Met de juiste sokken kunt u deze problemen en irritaties verkleinen of zelfs helemaal voorkomen. Bedenk wel dat het gebruik van trekking sokken alleen effectief is als u ze aanheeft in de voor u juiste wandelschoenen.

 

Het verdikte voetbed in trekking sokken zorgt voor extra demping bij iedere stap die gezet wordt, en tevens zitten de sokken hierdoor net even wat comfortabeler in de wandelschoenen.

Milde compressie voor een optimale bloedcirculatie

Sockwell heeft haar trekkingsokken voorzien van een milde compressie van 15-20 mmHg. Ze helpen hiermee de bloedcirculatie optimaal te houden en het opzwellen van de voeten tegen te gaan. Een optimale doorstroming van het bloed zorgt voor een betere zuurstofvoorziening van de beenspieren. Door trekking sokken te dragen zul je ervaren dat de benen minder snel vermoeid gaan aanvoelen en de kans op spierpijn wordt verkleint.

Perfecte pasvorm en naadloos

In tegenstelling tot normale sokken, zijn trekking sokken anatomisch gevormd en niet voorzien van voelbare naden die voor irritaties kunnen zorgen. Sockwell wandelsokken zijn voorzien van stretch, zodat de sok zich altijd goed vormt naar de vorm van de voet. Dit voorkomt het afzakken of verschuiven van de sok, wat had kunnen leiden tot onnodige drukpunten en blaren. Een goede pasvorm van de sokken is daarom ook zeer belangrijk. Kies daarom de juiste maat.

Houd uw voeten droog en op temperatuur

Dankzij de unieke materialen mix van merino- en alpacawol in de Sockwell wandelsokken, blijven uw voeten droog en heerlijk op temperatuur. Of u nu een trekkingtocht gaat maken door het warme Zuidoost Azië of hoog de bergen in gaat, de trekking sokken van Sockwell houden uw voeten op temperatuur. De zeer goede vochtabsorberende werking van de wol houdt de voeten tevens droog. Dus geen klamme voeten meer. In warme gebieden houden de sokken uw voeten koel en in koudere gebieden, zoals hoog in de bergen, blijven uw voeten heerlijk warm. Hoe dit kan, kunt u lezen in onze blog over merinowol.

 

En droge voeten betekent ook meteen dat de kans op blaren aanzienlijk wordt verkleind. Blaren ontstaan door een combinatie van vocht en drukpunten.

Elke dag een schone sok? Niet nodig met Sockwell trekking sokken

Zoals in de blog over merinowol al te lezen is, zijn de sokken van Sockwell prima drie dagen te dragen, zonder dat ze gaan stinken. Dit komt door de “zelf reinigende” eigenschap van merinowol.

 

Dat de sokken meerdere dagen gedragen kunnen worden scheelt weer wat ruimte in de bagage. En dat is wel zo fijn tijdens het backpacken of het maken van een trekkingtocht. U wilt dan immers zo weinig mogelijk meezeulen. En dagenlang gedragen,  stinkende sokken wegstoppen is dan ook niet meer nodig.

Hoge of lage trekking sokken kopen?

De keuze hiervan hangt grotendeels af van het gebied waar u gaat wandelen en uw eigen voorkeur. In warme gebieden als Zuidoost Azië of Zuid Amerika zullen de lage modellen de voorkeur genieten. In koude gebieden en hoog in de bergen zullen de kousen tot aan de knie een betere optie zijn.