Compressie­kousen

Compressiekousen bieden comfort en ondersteuning voor dagelijks gebruik. Ze zijn ideaal voor als je veel achter elkaar moet staan of zitten, tijdens lange vliegreizen of autoritten, gedurende een zwangerschap, tijdens én na het sporten of gewoon thuis als heerlijke comfortsokken op de bank. Compressiekousen, ook wel steunkousen genoemd, zorgen voor een optimale bloedcirculatie. Ze dragen bij aan een algeheel vitaler gevoel en helpen onder meer vermoeide of rusteloze benen, spataderen, trombose en opgezwollen voeten en enkels te voorkomen. De modieuze compressiekousen van Sockwell zijn verkrijgbaar in Klasse 1 (lichte compressie) en Klasse 2 (stevige compressie).

Wat zijn compressiekousen?

In tegenstelling tot normale sokken, bieden compressiesokken een bepaalde mate van druk (compressie). Dit zorgt voor een betere bloedsomloop vanuit de voeten en onderbenen terug naar het hart en voorkomt dat vocht zich gaat ophopen in de voeten, enkels en onderbenen. Vaak worden ze ook wel steunkousen genoemd.

Compressiekousen zijn verkrijgbaar in meerdere compressieklassen. Bij Sockwell zijn ze verkrijgbaar in drukklasse 1 en drukklasse 2. Hogere drukklassen 3 en 4 zijn niet zo maar verkrijgbaar en dienen aangemeten te worden door artsen of specialisten. Klasse 1 en 2 zijn vrij verkrijgbaar en kunnen zonder problemen gedragen worden door iedereen. Klasse 1 compressiekousen van Sockwell bieden een lichte mate van compressie (15-20 mmHg) en de klasse 2 compressiekousen bieden een stevigere mate van compressie (20-30 mmHg). Bij kniekousen is de druk verdeeld over vier zones, afnemend vanuit het voetgedeelte tot aan de knie.

Waarom compressiekousen dragen?

Het dragen van compressiekousen heeft tal van voordelen en geeft verlichting van veel voorkomende klachten. Heb je snel last van bijvoorbeeld tintelende voeten, het gevoel van zware, rusteloze of vermoeide benen, dikke enkels, spataderen, voetschimmel, kramp in de kuiten? Compressiekousen zijn de oplossing.

Compressiekousen dragen heeft echt niet alleen maar voordelen bij bepaalde medische klachten, voor ouderen of mensen die steunkousen aangemeten krijgen. Compressiekousen zijn geschikt voor iedereen. Steeds meer mensen ervaren de voordelen van compressiekousen dragen. Ze zijn dan ook al lang niet meer suf en alleen verkrijgbaar in zwart, wit of beige. Bekijk onze collectie op deze pagina en je ziet dat ze verkrijgbaar zijn in tal van kleuren en prints. Helemaal van deze tijd dus, want sokken mogen tegenwoordig gezien worden. Compressiekousen dragen zijn een uitkomst als je een staand of zittend beroep hebt, als je veel moet lopen, als reiskousen tijdens een lange vlucht of autorit, tijdens een zwangerschap, festivals, citytrips en tijdens én na het sporten.

Compressiekousen helpen klachten minimaliseren of zelfs voorkomen. Denk hierbij aan klachten als het gevoel van vermoeide of pijnlijke benen, vochtophoping en oedeem, spataderen, blaren, blessures, spierpijn en kramp in de kuiten. Tevens versnellen ze het spierherstel na het sporten en wordt de kans op trombose verkleint tijdens lang stilzitten. Voor gebruik tijdens het sporten kun je ook kiezen voor de sportsokken van Sockwell.

Waarom compressiekousen van Sockwell?

Ben je op zoek naar compressiekousen? Dan zit je met de sokken van Sockwell goed. Het zijn ware wonderen van breitechniek die ervoor zorgen dat je de dag vitaal en met minder last van benen en voeten doorkomt. Door de slimme breitechniek met flex-zones en zonder voelbare naden, zitten ze super comfortabel. De hak is apart ingebreid om afzakken te voorkomen en de “toe-box” is losser gebreid zodat de tenen alle bewegingsvrijheid behouden.

Het hoge comfort wordt mede mogelijk gemaakt door de unieke materialenmix met hoogwaardige, natuurlijke materialen. Voor de compressiekousen maakt Sockwell gebruik van de fijnste merinowol (cashmerino®) en bamboegarens. Deze antibacteriële materialenmix voorkomt voetschimmel en stinkvoeten en sokken door zweetvoeten. Tevens bieden Sockwell sokken hierdoor continu een aangenaam voetklimaat bij lage én hoge temperaturen en een zeer goede vochtabsorptie. Verder zijn ze vervaardigd van stretch nylon die zorgen voor stretch en een perfecte pasvorm en spandex voor extra stevigheid en dat de sok na het dragen en wassen altijd weer de oorspronkelijke vorm aanneemt.

Sockwell compressiekousen zijn uitgevoerd met 4-zone compressie. De compressie neemt af vanuit het voetgedeelte richting de knie. Dit stimuleert de bloedsomloop vanuit de voeten en onderbenen, terug naar het hart. Tevens draagt het bij om afvalstoffen in de beenspieren sneller af te voeren en voorkomt het dat vocht zich gaat ophopen. Kortom, voel je energieker met minder klachten aan voeten en benen.

Voordelen compressiekousen Sockwell

De hoogste kwaliteit dankzij duurzame en natuurlijke materialen
Frisse, hippe en tijdloze dessins
Volledig naadloos om irritaties te voorkomen
Comfortabele bovenrand die niet knelt
Perfecte temperatuurregulering
Voorkomt zweetvoeten en nare luchtjes
Voetbedjes voor extra comfort
Altijd een perfecte pasvorm dankzij de stretch eigenschappen

Alle Sockwell sokken zijn volledig naadloos

Omdat alle sokken van Sockwell volledig naadloos zijn worden eventuele irritaties voorkomen. Heb je last van gevoelige voeten? Met Sockwell sokken voel je geen naden. Dit is te danken aan de speciale ketteltechniek. Kettelen betekent het dichtnaaien van het teenstuk aan de rest van de sok. Bij de meeste sokken gebeurt dit machinaal en zijn de naden voelbaar, met name personen met gevoelige voeten of een gevoelige huid hebben hier al gauw last van. Bij Sockwell worden de naden met een speciale techniek geketteld, waarbij de naden als het ware worden platgestampt. Hierdoor ontstaat een naadloze verbinding tussen het teenstuk en de sok. Heb je last van erg gevoelige voeten of ben je diabetes patiënt? Dan kun je het beste kiezen voor onze speciale volledig naadloze diabetes sokken zonder elastiek.

Comfortabele voetbedden

Verschillende compressiekousen van Sockwell zijn voorzien van een voetbedjes die wat dikker gebreid zijn voor extra draagcomfort en demping van de voet. Er zijn sokken verkrijgbaar met ultra dunne, dunne of medium voetbedjes. Liever helemaal geen voetbedje/kussentje? Ook dan blijft er genoeg keuze over.

Compressiekousen kopen?

Op zoek naar compressiekousen? Verwen je voeten en benen met de stijlvolle compressiekousen van Sockwell! Kies je gewenste compressieklasse en favoriete design en bestel voordelig online in de webshop! De verzending is gratis!

Heb je hulp nodig bij het aandoen van de compressiekousen? Bekijk dan onze blog over compressiekousen aantrekken.