Schaatssokken kopen?

Heeft u wel eens stil gestaan bij het belang van goede schaatssokken dragen tijdens het schaatsen? Als u een professioneel schaats(t)er bent waarschijnlijk  wel, maar als u slechts enkele keren per seizoen de ijzers onderbindt, dan vermoedelijk niet. Waarschijnlijk denkt u dan alleen aan warme sokken. Toch heeft het dragen van goede sokken tijdens het schaatsen veel voordelen.

Schaatssokken kopen?Wedstrijdschaatsers dragen vaak helemaal geen schaatssokken tijdens de trainingen en wedstrijden. In goede schaatsen met leren schoen zit dit prettig en het zorgt voor meer contact met het ijs. Maar voor wie af en toe naar de ijsbaan gaat en tijdens een oude vertrouwde winter lekker het natuurijs op wil, zal er toch eerder voor kiezen om sokken te dragen tijdens het schaatsen. Echter normale katoenen sokken houden de voeten niet warm en zorgen snel voor blaren door zweetvoeten en wrijvingen. De lekker warme “geitenwollen” sok voelt daarentegen vaak weer niet prettig aan in de schoen.

 

Bij Sockwell bieden we een ruim aanbod sportsokken die tevens geschikt zijn om te dragen in uw schaatsen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat er altijd een geschikt model tussen zit. Vooral de lange kousen voorkomen irritaties van drukpunten.

Het nut van goede sokken tijdens het schaatsen

Schaatssokken zorgen er niet alleen voor dat de voeten en tenen zo lang mogelijk lekker warm blijven, maar ze voorkomen ook blaren, schuurplekken, drukpunten van de schaats, zweetvoeten, kramp en spierpijn.

 

Voornaamste reden hiervan is de trapsgewijs opgebouwde compressie in de sportsokken van Sockwell. Door het dragen van deze sokken wordt de bloedsomloop geoptimaliseerd en wordt de zuurstoftoevoer naar de spieren gestimuleerd. De benen zullen hierdoor minder snel vermoeid aanvoelen, de spieren zullen na de inspanning sneller herstellen en de kans op kramp in de voet of kuit wordt geminimaliseerd.

 

Dankzij de compressie zitten de sokken lekker strak. Dit zorgt niet alleen voor een beter contact met uw schaatsen en een meer natuurlijk gevoel, maar ook dat de sokken niet gaan wrijven of afzakken.

Droge en warme voeten

De sportsokken van Sockwell zijn allemaal naadloos om irritaties te voorkomen. De materialen waaruit de sokken bestaan zijn een unieke combinatie van onder andere de fijnste merinowol en bamboe. Een antibacteriële en ademende combinatie die garant staat voor optimale vochtabsorptie en thermoregulering. Dit betekent geen stinksokken na het schaatsen, voeten die droog blijven en geen ijskoude tenen al na een kwartier te hebben geschaatst.